پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز شنبه ، 1404/01/23

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

برای کاهش دردهای مزمن و خاص دانشمندان و پزشکان گوش دادن به موسیقی را بسیار مفید شناخته اند. در واقع موسیقی و صدای ساز می تواند درد مفاصل، درد استخوانی، دردهای شکمی، سر درد و .... را کاهش دهد. همچنین در کاهش درد زایمان نیز موثر است

به گزارش روابط عمومی بیمارستان امام سجاد ( ع ) یاسوج ، کارشناس مددکاری اجتماعی این مرکز آموزشی درمانی با توجه به نقش و اهمیت کاربرد موسیقی در سلامت جسم و روان اظهار داشت : به صورت کلی موسیقی دارویی است که می تواند ذهن شما را آرام کرده و حتی در تصمیم گیری ها به شما کمک کند. به صورتی که محققان و پزشکان بر این باور هستند که موسیقی یک آرام بخش بسیار قوی برای روح و روان انسان است. همان گونه که می دانید، کاهش بیماری های روحی و روانی می تواند در افزایش سلامتی جسم نیز تاثیر داشته باشد.

زهرا جلال فرد اذعان داشت : زمانی که شما به موسیقی مورد علاقه خود گوش می دهید، انرژی شما بیشتر می شود و تغییرات فیزیولوژیکی بسیاری در بدن شما رخ می دهد. در واقع با گوش دادن به موسیقی احساس آرامش و سرحال شدن خواهید داشت. همچنین موسیقی می تواند در عادی ‌تر شدن فشار خون و ریلکس تر شدن بدن انسان بسیار اثر بخش باشد.

وی تصریح کرد : نکته بسیار مهمی که باید بدانید این است که گوش دادن به موسیقی می تواند هورمون هایی نظیر کورتیزول، اوکسی توسین، تستوسترون و اندورفین ‌ها و ... را در بدن شما آزاد نماید.

کارشناس مددکار اجتماعی بیمارستان به نقش تاثیرات موسیقی بر جسم پرداخت و افزود :

در بسیاری از تحقیقات تأثیر موسیقی بر بهبود علائم بیماری اثبات شده است و امروزه موسیقی درمانی یکی از روش های بسیار مهم در درمان بیماری ها و کاهش درد در افراد است. زیرا موسیقی هورمون هایی را در بدن ترشح می کند که در کاهش درد بسیار موثر خواهد بود. موسیقی در درمان بیماری ها و امراض زیر تاثیر گذار است:

فشار خون ،آسیب‌ های مغزی، صرع ،میگرن

برای کاهش دردهای مزمن و خاص دانشمندان و پزشکان گوش دادن به موسیقی را بسیار مفید شناخته اند. در واقع موسیقی و صدای ساز می تواند درد مفاصل، درد استخوانی، دردهای شکمی، سر درد و .... را کاهش دهد. همچنین در کاهش درد زایمان نیز موثر است.

کاهش استرس: گوش دادن به موسیقی مورد علاقه انسان یا یک موسیقی آرام و ملایم می تواند بر روی سیستم خودکار عصبی انسان تاثیر داشته باشد و واکنش آن را نسبت به استرس بهتر نماید.

افرادی که به موسیقی آرامش ‌بخش گوش می ‌دهند، بعد از قرار گرفتن در معرض استرس، سریع‌ تر می‌توانند شرایط روحی خود را بازیابی نمایند.

گوش دادن به موسیقی و تاثیرات اجتماعی آن:

هرچه یک جامعه از لحاظ روانی و جسمی سالم تر باشد، به طور قطع سلامت فکری و اجتماعی نیز افزایش می یابد. بر اساس تحقیقات صورت گرفته موسیقی می تواند بر روی اجتماع نیز تاثیرات ویژه ای داشته باشد و از جمله مهم ترین و اساسی ترین این تاثیرات می توان به سلامت فکری جامعه، انسجام، وحدت گروهی و ... اشاره داشت.

موسیقی می تواند ارتباط میان افراد را بسیار بیشتر نماید. به عنوان مثال هنگامی که یک زوج برای یک دیگر آهنگ های عاشقانه می فرستند یا این که به آهنگ های عاشقانه گوش می دهند، قطعا پیوند عاطفی و عشق و علاقه آن ها نسبت به قبل بسیار بیشتر و عمیق تر می گردد.

زهرا جلال فرد در ادامه تاثیرات مثبت موسیقی بر سلامت روان را بر شمرد :

-بهبود رفتار ها و متین و با آرامش رفتار کردن

-کمی مکث کردن به هنگام رفتار و گفتار

-درمان افسردگی و پنیک

-مدیتیشن و ریلکس کردن

-بالا بردن سطح انرژی بدن و ایجاد حس شادی و سرزندگی و نشاط

-بالا بردن انگیزه به هنگام ورزش کردن

وی درباره تاثیرات منفی موسیقی بر سلامت روان ابراز داشت :

گاهی گوش سپردن به برخی از موسیقی ها موجب به یادآوری روز ها و یا خاطرات تلخ است که پیشنهاد می شود از شنیدن آن ها دوری کنید و یا می توانید به هنگام گوش دادن به آن ساز و آواز ها یک خاطره خوبی را در لحظه برای خود بسازید تا کم کم و به مرور خاطرات تلخ کمرنگ تر شود. اما در کل موسیقی های غمگین و یا برخی رپ های ناخوشایند تاثیر منفی بر ذهن شما می گذارد و برعکس موسیقی های شاد این نوع موزیک ها باعث حال بد و افسردگی و تاثیرات مخرب بر ذهن شما خواهند داشت. از دیگر تاثیرات منفی موسیقی بر سلامت روان :

-ایجاد بی انگیزگی و رخوت

-ایجاد پراکندگی ذهنی و عدم تمرکز

-بالا رفتن افسردگی و احساس غم

-از دست دادن امید به زندگی

-اختلال در خواب

تاثیر موسیقی بر کودکان و رشد آن ها:

کودکان گاهی ممکن است درکی از کلمات بزرگسالان نداشته باشند اما از ابتدای تولدشان تمام احساسات را متوجه می شوند و دریافت می کنند. پخش موسیقی و ساز می تواند به ذهن کودک پیام شادی و آرامش را انتقال داده و همچنین این انتقال پیام به کودک موجب رشد ذهنی او خواهد شد زیرا حس شنوایی کودک درگیر تجزیه و تحلیل صدا ها و گفتار ها خواهد شد.

جلال فرد در پایان توصیه نمود : به منظور ایجاد خلاقیت ،بالا رفتن تمرکز ، پیشرفت در یادگیری ، درک صحیح احساسات و نحوه بیان آنها ، بالا رفتن کیفیت ارتباط برقرار کردن با دیگر افراد و حیوانات و طبیعت ، ایجاد حس آرامش و شادی در کودک از موسیقی استفاده کنید .

تصاویر پیوست